Kviz

  • Kviz pitanja ili Kvizovi znanja iz oblasti vinogradarstva i vinarstva podijeljeni su u više grupa od poznavanja vinove loze do vinske kulture koja nas prati u svakodnevnom druženju. Zamisao je da svaka grupa kviz pitanja pruži zabavu, potragu za znanjem i takmičarski duh. 
  • Naslovi kvizova su: Znanje, Vinogradarstvo, Vinska kultura, Vina Svijeta, Vina država bivše države, Sorte vinove lozePodrumarstvo. Wine IQ, Vino i druga pića, Poznata vina.
  • Pored pitanja koja su bila dio fakultetske nastave, literatura za pojedina pitanja prikupljena su iz različitih izvora; Wine IQ, World of Wines, Vin och annan dryck, Vinspelet, Vin Quiz, Članaka koji se nalaze na web stranici, Wine-pages, 101 saker du måste veta om vin. itd

Napomena: Svaki put kad započnete odgovarati na kviz pitanja, bilo koje grupe, mijenja se redosljed pitanja i redosljed odgovara u pitanju. Kod grupe kviz pitanja: VinogradarstvoVinska kultura i Podrumarstvo prilikom odgovora na pojedina pitanja pazite postoje i mnoga pitanja koja traže više nego jedan tačan odgovor. 

ZNANJE 

VINOGRADARSTVO

VINSKA KULTURA

VINA SVIJETA

VINA 

SORTE VINOVE LOZE

PODRUMARSTVO

WINE IQ

POZNATA VINA

VINO I DRUGA PIĆA