Znanje i senzorna iskustva

Znanje i senzorna iskustva, trendovi i poslovanje .

vino vinska kultura zabava

Znanje i senzorna iskustva. Atraktivni program aktivnosti pratiće prvo izdanje Barcelona Wine Week (BWW), referentno mjesto za špansko vino. Kultura vina, sticanje znanja i eksperimentisanje u različitim modalitetima degustacije. Sve za obogaćivanje senzornih iskustava vezanih za vino.

Barcelona Wine Week (BWW), glavna međunarodna poslovna platforma za taj sektor, održat će se na Montjuïc de Fira u Barceloni od 3. do 5. februara i pružit će profesionalcima priliku da nauče, budu inspirisani, otkriju trendove i istražuju najosjetljivije strane vina. Prvo izdanje referentnog mjesta španskog vina će ponuditi atraktivan program aktivnosti naglasiti svoj odnos sa kulturom, sticanje novih znanja i iskustava sa različitim tipovima vina. Uz to, na ovom događaju naći će se i gastronomski prostor te prostor posvećen koktelima i destilatima. Marta Macías, menadžer projekta nedelja Barcelona Wine Week, tvrdi da “industrija nas je pitala za svježe ideje i više zabave. Ukratko, pokažite najneformalniju stranu vina. I to je ono što mi predlažemo: mjesto za učenje i poslovanje, ali u isto vrijeme za opuštanje i uživanje u vinu sa njegove najedukativnije i sa one najzabavnije strane”.

Znanje i senzorna iskustva

Znanje i senzorna iskustva

Senzorna iskustva koja spajaju umjetnost, muziku, trening i kulturu, ne zaboravljajući povezivanje na internetu. Područje revitalizacije BWWHub pozvati će profesionalce da posjetioce podsjete o različitim senzornim iskustvima vezanim za svijet vina – od umjetničkih objekata do muzičkih degustacija – i da ih približi uz najnovije trendove, konferencije, okrugle stolove i sesije obuke. Ovim prijedlozima BWW želi ojačati veze između svijeta vina i kulture, osim što stvara mogućnosti povezivanja na internetu, ažuriranja i podijele znanje i vijesti od velikog interesa za sektor. Za to će BWW imati učešće prestižnih stručnjaka, poput majstora vina Almudena Alberca, vinara Antonia Flores ili sommeliera Ferran Centelles.

U tom smislu, u prostoru Speakers Corner održat će se dnevne konferencije sa međunarodno poznatim govornicima na kojima će se raspravljati o temama poput “Špansko vino u svijetu“, “Distribucija internetskih vina“, “Vinski turizam 3.0” ili “Izvrsnost u sobi ‘, između ostalih. Pored toga, dnevno će se organizovati različite degustacije za maksimalno 60 ljudi, a predvode ih poznati sommelieri. Osim toga, muzika je nit pokretač aktivnosti sugestivno kao degustacija morskih vina (onih proizvedenih u blizini mora) sa habaneras uz pjesme napred i nazad (vođenim prestižnim sommelierom), a četiri dana prolazi senzorno iskustvo sa degustacijom. U ovoj aktivnosti svaka će osoba imati čašu vina i slušalice koje će vam omogućiti slušanje niza melodija koje će promijeniti senzornu percepciju degustiranih vina. Pored toga, soba će imati vlastitu prilagodbu, koja će se reprodukovati putem različitih kanala i promotivnih medija kako bi se stvorila sugestivna akustična atmosfera koja identifikuje BWW.

Znanje i senzorna iskustva

Wine Bar Fabulous 50 by Women: vizija žena.

Jedna od velikih atrakcija BWWHub-a bit će Fabulous 50 by Women Wine Bar, opsežno područje vlastitog degustiranja pedesetak prijedloga sa ženskom etiketom. Svako vino, pažljivo odabrano od strane stručne komisije, pratit će detaljan organoleptički zapis. Dvije umjetničke inicijative, na čelu sa ženama, privući će čula prolaznika ovog multidisciplinarnog prostora: sa jedne strane, spektakularna instalacija Purple Horizon, autorice Nika López, sa efektom u središnjem dijelu napravljenim od organskog materijala iz vinograda koji se na svjetlosti poigravaju prirodnim elementima vinove loze; a sa druge će María Ortega napraviti fresku inspirisanu pejzažima vinograda u kojoj će publika moći sudjelovati pišući obojenim olovkama svoje emocije, senzacije i uspomene koje oklina donosi ili vraćanje na sjećanje vezano za vino i njegova senzorna iskustva. Zajedno sa ovim prijedlozima, posjetioci BWWHub-a mogu se opustiti i pronaći inspiraciju u prostoru omogućenom za savjetovanje o knjigama koje imaju vino kao okosnicu.

Hrana i kokteli.

Gastronomski prostor dnevnog boravka, BWWGastronomy, će poboljšati mediteranska dijeta i nutritivne vrijednosti vina originalno uparivanje, istorijski kontrasta i sa afinitetom, iz ruku kuvara iz nekih od najboljih restorana u Barceloni. Osim toga, foajei će posvetiti važan prostor koktelima i destilatima, Barcelona Cocktail Art, koji će organizovati obuku, radionice i degustacije uz domaće i međunarodne stručnjaka. Tri tematske konferencije planirane na ovom području bit će posvećene „Održivosti teritorija“, „Trendovi i novi putovi“ i „Povratak izvorima“ .

BWW voli grad! Da bi se grad domaćina uključio u događaj, tokom dana proslave, BWW voli grad, da biće lansiran!, akcijski plan izvan terena od 360 ° iz kojeg će se različiti komercijalni sektori družiti sa vinom. Dakle ugostiteljski objekti, catering, specijalizovane trgovine, pojedina mjesta (vinski barovi, vinoteke …), ali i od mode, dekoracije i kulture, kao i trgovački centri L'Illa i Las Arenas će biti uključeni u ovu inicijativu nudeći degustacije i razne aktivnosti koje kombinuj vino i gastronomiju. Pored toga, bit će predložene Wine Walk Tours, vinske rute u glavnim područjima potrošačke Barcelone (Illa Diagonal, Paseo de Gracia i Rambla Cataluña) kako bi barselonska javnost mogla uživati u različitim prijedlozima izlagača BWW .

Međunarodni i domaći kupci.

Prvo izdanje Barcelona Wine Week-a (BWW) doživjelo je vrlo pozitivan prijem, kako od kompanija, institucija, tako i od organizacija sektora na nacionalnom nivou. Što se tiče međunarodnog dijela, sajam će organizoati poslovne sastanke i pozivati međunarodne kupce visokog nivoa kroz program Hosted Buyers. Prisutni će biti i također će imati prisustvo VIP kupci, nacionalni kupci u sektoru (distributeri, veletrgovci, trgovci na malo itd.) Sa snagom odluke o kupovini.

Barcelona Wine Week (BWW) • https://www.barcelonawineweek.com

Znanje, senzorna iskustva, trendovi i poslovanje … vino iz različitih uglova na nedelji dana vina u Barceloni (Barcelona Wine Week-BWW). Naslov orginala: Knowledge, sensory experiences, trends and business … wine seen from many angles at Barcelona Wine Week (BWW). Izvor: https://www.tecnovino.com/; Objavljeno: novembar 2019. Prevod: Dragutin Mijatović. Ključne riječi: vino, zabava, vinska kultura