Aerator za vino

aroma vina dekantiranje vino vinska kultura zabava

Aerator za vino. Opis proizvoda: Profesionalni aerator za vino koji vam zaista pomaže da povećate aromu vašeg vina. Nije tajna da crno vino ima koristi od provjetravanja prije serviranja. Posebno mlada vina i malo vezana vina koja ne mirišu toliko.

Tada nije dovoljno samo ukloniti čep i pustiti vino da malo “diše”. Grlo boce na boci je premalo da bi to dalo bilo kakav primjetan efekat. Stoga bi trebalo da imate aerator za vino, kroz koji polako sipate vino, i dok se vino spušta u čašu, vino se izlaže kiseoniku. Vaše crveno vino će tada biti malo mekše i dobiti više aroma. Tako se i lakši slučajevi okusa plute mogu otkloniti.

Aerator za vino

Bijela vina dobijaju više arome i okusa tokom takozvanog dekantiranja (aeracije). Što se tiče bijelih vina, prije serviranja treba provjetriti prije svega vina po višoj cijeni. Neka bijela vina takođe imaju visok sadržaj sulfita i sumporne arome koja se može aerisanjem otkloniti.

Porto vino nakon nekoliko godina čuvanja dobije dosta taloga i da taj talog ne bi završio u čaši, dobro je vino pustiti da prođe kroz vinski aerator.

Aerator za vino
Aerator za vino

Ovdje imate vinski aerator visoke klase i kvaliteta. Savršen poklon za ljubitelje vina ili zašto sebi ne priuštiti malo dodatnog luksuza kada pijete svoja fina vina.

 • Materijal: ABS, AS i silikon
  • Filter za talog i ostatke plute
  • Prsten za kapanje i potporu
  • Elegantan i ekskluzivan dizajn
  • Meka torbica za čuvanje
  • Dimenzije cca: 5,5 x 16 x 7 cm
  • Pakovanje sa tekstom na 24 jezika (engleski, francuski, španski, nemački, italijanski, portugalski, holandski, poljski, mađarski, rumunski, danski, švedski, finski, litvanski, norveški, slovenački, grčki, češki, bugarski, hrvatski, slovački, estonski, ruski i letonski)

Izvor: https://www.dunken.se/. Naziv orginala: Vinluftare (Wine aerator). Prevod: Dragutin Mijatović

Pogledati i: https://ovinu.info/kako-bez-vadicepa-otvoriti-flasu/