Alat za analizu vinograda

nauka vinograd vinova loza vinska kultura

Alat za analizu vinograda. Terraview je najavio globalno lansiranje najmoćnije i najnaprednije verzije svog operativnog sistema za vinsku industriju. Platforma nudi podatke u stvarnom vremenu na dohvat ruke, osnažujući vinograde jednostavnim alatima za nesmetan napredak uz veću predvidljivost, veću sigurnost informacija i zeleniju budućnost.

Alat za analizu vinograda

Otkrivanje revolucionarnih karakteristika analize otiska ugljеnika (carbon footprint analysis), podudaranja berbi i procjene proširene stvarnosti donose masovni skok za vinograde da ublaže efekte klimatskih promjena.

Terraview

Nakon pilotiranja beta izdanja sa velikim uspjehom na ključnim tržištima Australije, Francuske, Španije i Sjedinjenih Država. Terraview se sada dublje integriše i širi svoj globalni domet na tržišta Južne Amerike i Južne Afrike. Klimatske promjene postavile su ogromne, neviđene izazove, od mraza do vode, pa čak i održivosti zemljišta. Godišnje vinskoj industriji treba 640 milijardi litara vode i 800 miliona kilograma đubriva za borbu protiv štetočina i bakterijskih napada. Kompanija sugeriše da ove brojke uzrokuju da vinorodni krajevi svake godine izgube 1,6 miliona dana rasta.

Terraview se bavi ovim ključnim izazovima sa kojima se vinogradi danas suočavaju, uključujući pametno navodnjavanje, održivost i procjenu prinosa. Platforma kombinuje vinogradarsko znanje sa mašinskim učenjem i vještačkom inteligencijom. Sve kako bi proizvela samoučenje, jednostavno za upotrebu i intuitivan OS za vinograd koji pomaže u donošenju odluka, a sve na jednoj kontrolnoj ploči.

„Održivost i rast industrije su nam srž, a ove su direktive u središtu kada gradimo i inoviramo proizvode“, rekao je Prateek M. Srivastava, izvršni direktor i suosnivač Terraview-a. „Kako se globalna potražnja za našim OS povećava, uveli smo ove nove funkcije kako bismo našim kupcima pružili ubrzanu informaciju o njihovim vinogradima. “Želimo ponuditi najjednostavnija rješenja za najveće prepreke sa kojima se danas susreću vinogradi.”

Nove karakteristike

• Analiza otiska ugljenika – Terraview će svojim kupcima pružiti ukupne emisije CO2, poznate i kao ugljenični otisci. Prvi takve vrste u vinskoj industriji danas. Omogućavanje vinogradima da poduzmu korake kako bi postali usklađeni i zaradili od sekvestracije (izolacije) ugljenika. Koristeći ovu funkciju, sektor prvi put može izolovati više od 22,5 miliona ugljeničnih kredita. To bi moglo biti ekvivalentno 600 miliona dolara ili više svake godine.

• Vintage Matching (Odgovarajuće Godište) – Funkcija Vintage Matching daje zbirni prikaz i vizuelno mjerilo u odnosu na prošle berbe (godišta) omogućavajući korisniku da uporedi i predvidi rezultate radi veće kontrole. Uporedite prvih pet berbi ili bilo koje berbe po vašem izboru na vremenskoj skali koja pokazuje procenat podudaranja.

• Procjena zapremine pomoću AR (Augmented Reality) – pored pametnih preporuka za navodnjavanje, otkrivanje nedostatka bolesti i hranjivih sastojaka, vremenski podaci u stvarnom vremenu i procjena prinosa. Popratna aplikacija Vine Click ponudit će in-situ procjenu zapremine za prinose koji koriste Realnu stvarnost (AR), omogućavajući korisnicima da znaju količinu grozdova u nekoliko minuta pomoću slike.

Izvor: https://winetitles.com.au/. Naslov orginala: Vineyard analysis tool launches global expansion (Alat za analizu vinograda pokreće globalnu ekspanziju). Objavljeno: 12.05.2021. Prevod: Dragutin Mijatović

Pogledati i: https://ovinu.info/ai-i-iot-u-vinogradu/