Coronavirus ometa globalnu industriju pića

degustacija vino zdravlje

Coronavirus. Kako su degustacije i sajmovi širom svijeta otkazani ili gurnuti unapred kako bi se ublažilo širenje koronavirusa? Mi pratimo najnovije vesti iz industrije pića. U utorak je londonska trgovina vinom bila prva žrtva. Izložba vina RAW (The RAW Wine Sho, koja je trebala biti održana ovog vikenda, odgođena je. Osnivačica Isabelle Legeron MW rekla je: “Sa toliko mnogo proizvođača koji dolaze iz svih krajeva svijeta, ovo se čini ispravnom odlukom za tako veliko okupljanje ljudi i takav međunarodni događaj.”

U isto vrijeme, otkazana je i dvogodišnja degustacija Grands Jours de Bourgogne, koja bi se trebala održati između 9. i 13. marta. U ponedjeljak (2. mart) saznali smo da će se Sajam vina u Londonu (London Wine Fair) održati. Prisutnima je rečeno da postupaju oprezno. Organizatori su se obavezali da će dostaviti dodatna sredstva za čišćenje lica i maske. Sve za suzbijanje infekcije na degustaciji vina u sali Kensington Olimpia u maju.

Vjerovatno najveći događaj ove godine u kalendaru trgovine pićima, ProWein, takođe je pomjeren. Messe Düsseldorf rekao je 29. februara da odlaže niz sajmova koji će se održati u izložbenom centru, uključujući ProWein, Wire, Tube, Beauty, Top Hair i Energy Storage Europe.

Brojne predstave, izložbe su takođe otkazane u Kini, dok su datumi za Vinexpo Hong Kong i ProWine Asia u Singapuru takođe pomjerni za kasnije u godini. Prema rečima izvještača Roger Morris, Vinexpo New York otvorio se prema planu u ponedjeljak, 2. marta, ali stepen neizvjesnosti vlada oko toga hoće li ograničena putovanja i opreznost u vezi sa kontaktima sa europskim posjetiocima smanjiti raspoloženje.

Italijanski sajam vina Vinitaly (Verona) odgođen je zbog koronavirusa, umjesto 19 aprila biće održan 14-17 juna, saopštava https://uk.reuters.com/.

Naslov orginala: How Coronavirus Is Disrupting The Global Drinks Industry. Izvor: https://www.thedrinksbusiness.com/; Objavljeno: 03.03.2020. by Edith Hancock. Prevod: Dragutin Mijatović