Šta vaš izbor vina kaže o Vama

vino vinska kultura

Vaš izbor vina. Dame ovo je ”Nenaučna analiza vašeg tipa ličnosti zasnovana na vašem omiljenom vinu”

Vaš izbor vina
Slika. Pamela Hanson za Harper Bazaar

Champagne: Imate ormar pun džempera od kašmira i cipela Manolo Blahnik Carolynes, vaše omiljeno mjesto na svijetu je Pariz, a sve vaše Instagram fotografije (kolačića, lijepi papirića i cvijeće) imaju sanjivi ružičasti filter. Volite misliti da ste život zabave, ali obično ste u krevetu do 10.

Sauvignon Blanc: Sauvignon blanc nadahnjuje snažna mišljenja mržnje ili voljenja, pa tako i vi. Vi ste ledena plavuša sa dizajnerskom garderobom i različitim druženjima svake večeri. U srednjoj školi bili ste predsjednik debatnog tima, kapetan netball-a i glavna djevojka; sada imate svoju vlastitu kompaniju.

Pinot Grigio: Pinot Grigio – poznat po svojoj blagosti i sposobnosti da se dobro spoji sa većinom obroka – siguran je izbor: Nisi tip djevojke koja naručuje kuvarski degustacijski meni ili će uskoro skočiti padobranom. Umjesto toga, stanovnik ste grada koji puni avanturu čitajući knjige poput Gone Girl i gledajući svađe na The Real Housewives.

Chardonnay: Najsofisticiranije i najkompleksnije bijelo vino, chardonnay je omiljen kod dama koje ručaju. Imate jednog (ljubimca) Cavalier King Charles Spaniel, dijete na Oxbridge i uokvirenu fotografiju vaših dragih prijatelja William i Kate na kaminu.

Ima toga još

Rosé: Nalazite se bilo gdje u dobi između 21 i 65 godina, redovno na Francuskoj rivijeri i poznato je da pretjerano koristite riječ “chic”. Nigdje ne biste radije proveli ljetni dan nego na polo meču ili na plaži.

Pinot Noir: Majstorica Sommelier Madeline Triffon Pinot Noir naziva “seks u čaši” – romantična je i opijajuća, baš poput vas. Svojim pametnostima, izgledom i šarmom pobjeđujete podjednako muškarce i žene.

Merlot: Jedna riječ opisuje Merlot i ljude koji ga piju: osnova. (Pogledajte film Sideways za dodatne dokaze.) Svaki put cijenite udobnost nad stilom – idealan poklon za piće Merlot je novi par Ugg papuča – i ljubitelj ste ramova i jastuka sa inspirativnim frazama ispisanim na njima.

Cabernet Sauvignon: Svjetski putnik koji cijeni ljepše stvari u životu, imate jaku ličnost i talenat da se možete angažovati oko bilo koga. Ušli ste na Oxford?, ali ste izabrali da napunite ruksak preko Tajlanda. Tvoji prijatelji te zovu najzanimljivijom ženom na svijetu.

Pogledati i: https://ovinu.info/ljubitelj-vina-5-stvari-bez-kojih-ne-moze-zivjeti/

Naslov orginala: What your wine choice says about you. Izvor: https://www.harpersbazaar.com/uk/; Objavljeno: 07.06.2016. by Alexandra Tunell. Prevod: Dragutin Mijatović