Vino je život

Vino je život

vino vinska kultura zdravlje

Vino je život. Da bi što bolje osetili i razumeli vino, potrebno je znati osnovne stvari u vezi njegovog nastanka. O tome je bilo reči na http://www.vino.rs/ u prethodnih pet nastavaka ovog malog serijala o osnovama vina i vinske kulture (Prvi vinski koraci. U vinogradu je istina. Poruka u boci. U koži vinara Vino po vašoj meri). Sada je, konačno, došao trenutak da sve ili nešto od onoga što ste saznali i primenite. Ali, pre toga još nekoliko finalnih saveta…

Vino je život

Istina je u vama. Vinska priča neprestano evoluira, pulsira poput pravog živog organizma. Zato, u potrazi za vašim omiljenim vinom, sada kao iskusan vinoljubac, brzo će te doći do zaključka kako je istina o vinu uvek negde na sredini, ali pre svega u vama! Svemu možete naći manu, ali i vrlinu. Usredsredite se na ovo drugo i shvatićete da i vina koja ste smatrali prosečnim mogu da budu odličan izbor u pravom trenutku i uz pravo društvo.

Vinska džungla. Vinski svet sastavljen je od toliko nepoznatih i detalja, upetljano je toliko ruku u tu priču, da imate još jedan život ne bi bilo dovoljno da ga istražite. Milioni vinarija, vinskih etiketa sa svih meridijana nas okružuje, a posredstvom savremenih komunikacija, mudre reči vinskih stručnjaka i znalaca dostupne su u svakom trenutku na svakom mestu. Čitava industrija proizvođača i interpretatora vinskih opisa vreba iz hardvera i softvera mobilnih uređaja. Umesto da vam bude jasnije i lakše za razumevanje, beli šum se uvlači u nepca i među receptore.

Preuzeto sa: http://www.vino.rs/ ; Objavljeno: 13.11.2018.