Beowine

Beowine – mesto susreta globalne vinske kulture

vino vinska kultura

BeoWine sajam, koji će se održati u halama 3 i 3A, predstaviće najuglednije domaće i regionalne proizvođače vina Te vinske podrume, kuće vina i kompanije koje distribuiraju „piće bogova“, kao i proizvođače rakija i drugih pića. Pored srpskih vina, ovogodišnji sajam predstaviće prvi put vina iz Gruzije, zatim tradicionalno iz Italije. Biće tu vina iz Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore (prvi put Castel Savina), Poljske, Austrije, Turske i Republike Srpske.

Beowine

Duga tradicija vinarstva u Gruziji čini ovo piće neraskidivim delom nacionalnog identiteta ove zemlje. Pravljenje vina u “kvevri” glinenim vrčevima dospelo je i na UNESCO listu kulturne baštine sveta. Vina iz ove zemlje biće predstavljena na Sajmu BeoWine 2020, u skladu sa željama mnogih ljubitelja vina u Srbiji, kojima je enološko blago Gruzije do sada bilo nedostupno. Italija, zemlja vina koja su kod nas veoma popularna, imaće zajednički nastup na štandu koji će zastupati sve regije Italije. Tako će biti redstavljena široka paleta etiketa. Iz Hrvatske očekujemo nastup vinarija Pelješca i Istre, na zajedničkom štandu.

Domaći izlagači

Pored stranih izlagača, podrazumeva se da će najveći broj vinara biti iz Srbije. Među njima će biti i novih, malih porodičnih vinarija koje stvaraju hrabra, uzbudljiva vina u skladu sa svetskim trendovima. Pod kupole Beogradskog sajma vraćaju već poznati i tradicionalni učesnici Sajma BeoWine. Kompanija Coca-Cola HBC, sponzor Sajma 2020, predstaviće se velikim brojem brendova. Njihova Voda Rosa će biti zvanična voda ovogodišnje vinske smotre. Među ostalim brendovima u okviru portfolijaCoca-Cola HBC, publika će prepoznati Zlatnu rakiju, Bulldog džin, Jack Daniel’s, Aperol, kao i niz premijum žestokih pića od kojih će barmen svetske klase na licu mesta praviti izvanredne koktele, prateći najsavremenije miksološke trendove. Na galeriji hale 3 biće organizovani programi i atraktivne radionice, uz učešće ugostitelja i javnih ličnosti.

Uz kompletnu, najsavremeniju opremu za vinarstvo i vinogradarstvo, BeoWine nastavlja da intenzivno promoviše i vinski turizam i gastronomske specijalitete. Radno vreme manifestacije: četvrtak, 20., petak 21. i subota 22. februar od 10 do 19h i nedelja, 23. februar od 10 do 18h. Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 300 dinara. Cena porodične ulaznice (roditelje sa decom starosti do 16 godina) iznosi 800 dinara. Parking košta 200 dinara po satu. Sve relevantne informacije, vesti i raspored dešavanja na manifestaciji mogu se pogledati na zvaniččnom sajtu.

Izvor: http://www.vinoifino.rs/; Objavljeno: 31.01.2020.