Enosophia – vino sa interaktivnom AR etiketom

hrana i vino kvalitet podrum region vino vinska kultura

Enosophia – vino sa interaktivnom AR etiketom. Enosophia je prvo vino koje je dostupno na hrvatskom tržištu sa interaktivnom AR oznakom i čiji je cilj pravilno smjestiti Slavoniju među vodeće vinske regije.

Enosophia

Kako piše Poslovni Dnevnik, Enosophia je novo lice hrvatske vinske scene. Novi brend slavonske vinarije Feravino, koji je javnosti predstavljen u zagrebačkom restoranu La Grma. Enosophia, na grčkom znači mudrost vina (od riječi enos = vino i sophia = mudrost). Nastala je kao rezultat razvoja zasnovanog na dugoj tradiciji, ulaganju i ambiciji stvaranja kvalitetne vinske priče.

To pokazuje činjenica da je novi brend, iako novost ovdje na hrvatskom tržištu vina, razvijena kao dio prirodnog procesa rasta i razvoja marke Feravino. “Kroz novi brend želimo svojim potrošačima pružiti dodanu vrijednost. Vrijednost ne samo kroz podizanje kvaliteta naših proizvoda, već i kroz cjelokupni pristup marki. Podrazumijeva brigu o ljudima, ekologiju i održivi razvoj, kao i pozicioniranje Slavonija kao poželjna destinacija vinskog turizma”, naveli su na promociji Enosophia.

„Izuzetno smo sretni što predstavljamo Enosophia kao rezultat nove razvojne strategije i dugoročne održivosti naše vinarije. Uključuje značajna ulaganja u razvoj vinarije, čiji je glavni cilj razvoj Slavonije da bude među najboljim vinskim destinacijama u Hrvatskoj. Brinući se o održivom razvoju područja Fericanj, želimo raditi na povratku mladih kojima možemo pružiti sigurna radna mjesta i izglede za razvoj. To želimo učiniti kroz i sa našim novim brendom Enosophia. Brendom koji je razvio tim posvećenih i motivisanih ljudi vođenih zajedničkom vizijom ”, rekao je Ivan Ergović u ime porodice.

Novi brend Enosophia

Ivan Maričić, direktor kompanije Osilovac, dodao je da Enosophia želi biti moderna vinarija zasnovana na principima održivosti i društvene odgovornosti, sa inovativnim vinima iz vinogorada Fericanac.

„Sa novom brendom Enosophia prošli smo kroz zahtjevan postupak rebrendiranja vođen jasnom vizijom da želimo biti najbolji. I da u stvaranju najboljeg vina želimo najbolje timove, obrazovane potrošače i bolje, održivije okruženje. Enosophia je priča koju želimo podijeliti jer potrošači danas traže više od proizvoda. Oni žele priču, emociju i iskustvo i upravo je to ono što Enosophia čini jedinstvenim. Vjerujemo da će naši potrošači prepoznati izvrsnost, inovativnost i pristup koji stoji iza ove vinske priče”, rekao je direktor Osilovca.

Tim stručnjaka enologa, uključujući Lucija Kuzir i Martina Kovačević, odgovoran je za razvoj novog brenda Feravin. Prva dva vina u novom “duhu” su Graševina TRS br. 5 i rose Matarouge, koju krasi interaktivna etiketa sa karakteristikama AR (povećana stvarnost), iz koje se mogu pročitati podaci o vinu i proizvođaču. Vinarija je prva takva u hrvatskoj vinskoj industriji, kombinujući tehnologiju i vino kako bi privukla mlađe potrošače.

Prema etiketi, Vinarija u Fericanci ima podrum još od davne 1804. godine, a prošle godine otvoren je novi podrum, što je svojevrsna sinergija tradicije i modernosti. Grožđe u vinogradima Fericanci uzgaja se na 160 hektara vinograda, a prezentacija je pokazala kako se Enosophia slaže sa hranom, a jela koja se odlično slažu s tim vinima dizajnirao je chef Goran Kocis, nosioc Michelin zvijezde.

Izvor: https://www.total-croatia-news.com/. Naslov orginala: Enosophia: First Wine with Interactive AR Label on Croatian Market (Enosophia: Prvo vino s interaktivnom AR etiketom na hrvatskom tržištu). Objavljeno: 05.07.2021. by Lauren Simmonds. Slika: https://www.journal.hr/. Prevod: Dragutin Mijatović

Pogledati i: https://ovinu.info/crljenak-kastelanski-hrvatska-autohtona-crna-vinska-sorta/