Koja vina probati-05

vino vinska kultura zabava zdravlje

Koja vina probati. Vjerujete li da znate sve o vinu? Vjerovatno ne, što je dokaz da mnogi od nas mogu naučiti nešto novo čitajući ovaj članak. Šta vas zanima? Naučite nešto više o vinu.

Koja vina probati

Ako volite crveno meso, držite se crvenog vina. To je opšte načelo i od njega se rijetko treba udaljavati. Crveno vino pomaže dodavanja okusa u odresku ili mesu koje odaberete i obrnuto, pružajući vam najbolje moguće iskustvo dok u#ivate uz ručak ili večeru. Razmislite o pristupanju online vinarskom forumu. Možete pronaći neka sjajna društva na internetu i saznati više o vinu. Prije nego što se pridružite, prvo dobro provjerite da li je “društvo” za vas.

U potrazi za vinom

Ako ste novi u potrazi za vinom, potražite vino za probati, zašto ne biste otišli na organizovane degustacije vina? Na ovim događajima možete probati različita vina dok ne pronađete jedno koje najbolje odgovara vašem okusu. Takođe, ako pronađete ono koji vam se dopada, tu obično istovremeno možete i kupiti bocu. Trebalo bi da znate da su stare boce često bezvrijedne. Možete je pokušati prodati drugom poznavaocu vina, ali većina kupaca traži veće količine. Imajte na umu da ozbiljni kupci žele znati sve o porijeklu vina koje želite prodati, što nije uvijek izvodivo ako ste pronašli bocu u vašem podrumu.

Lako možete pripremiti kuvano vino sa samo nekoliko sastojaka. Trebaće vam flaša crvenog vina kao što su merlot, zinfandel ili cabernet sauvignon, oljuštena i narezana narandža, kvalitetna rakija, med ili šećer i nekoliko začina, uključujući cijeli karanfilić, cimet i đumbir. Kombinujte sastojke, zagrijte 30 minuta i uživajte! Vino čini dobar obrok ili noć odličnim. Sjajno je znati koliko znate o vinu, uživati u njegovom punom potencijalu. Primijenite ono što ste upravo pročitali i iskoristite najviše svojih vinskih avantura.

Pogledati i: https://ovinu.info/proba-vina-6-stvari-koje-moras-znati-da-bi-probao-vino/

Naslov orginala: Amazing Wine Tips You Need To Try Out;  Objavljeno: 19.06.2018.; Izvor: http://wineactive.com/;  Prevod: Dragutin Mijatović