Muškarac u čaši

sorta vino vinska kultura

Muškarac u čaši Kažu da žene stare kao mleko, a muškarci kao fino vino. Što će reči da oni koji se ne pretvore u sirće, lepo sazru! Ako uzmemo da je to tačno, da li to znači da muškarce treba da biramo na isti način kao što biramo vino?

U principu, ne volim pitanje: „Koje je tvoje omiljeno vino?” Kad god mi ga neko postavi, pomislim kako je potpuno pogrešno, rame uz rame sa pitanjima: „Koja ti je omiljena knjiga” ili „Šta voliš da slušaš”. Na drugoj strani, svi volimo tumačenja. Zato i postoji gomila članaka na temu „Šta vaše omiljeno piće govori o vama” (većinom upućenih ženama). Eksperti kažu da su ljudi koji piju bela vina stidljiviji, zatvoreniji od ostalih. Oni koji piju crvena su opušteni i sigurni u sebe, a ljubitelji rozea glasni i šarmantni.  Ukoliko možete da izdvojite neku sortu koja ostavlja najveći utisak na vas, to očito može da odredi mnogo toga, pa i to kakvi vas muškarci privlače.

Evo kako ja to vidim:

– Ako, kao i ja, volite dobar šardone, za vas je proverena klasika, jer on ne izlazi iz mode. Ako je još malo odležalo u bariku, privlače vas sportsko-elegantni muškarci.

– Ako je vaša omiljena sorta italijanski rizling – za vas su veseljaci, omiljeni u društvu.

Rajnski rizling pretpostavlja da preferirate jednostavne, razumne muškarce, kao što su sportisti ili naučnici, koji život gledaju kroz prizmu praktičnosti.

Traminac vas vodi ka muškarcima koji su sigurni u sebe, ali ih drugi nekad ne razumeju sasvim.

Sila, authohtona sorta, popularna je u kafanama. Ako je ona vaš izbor, najverovatnije vas privlače mlađi muškarci koji izlaze „na tamburaše”.

Muskatne sorte kao da govore da su metroseksualci vaš tip, oni što provode ispred ogledala više vremena nego vi i verovatno još lepše mirišu.

Sovinjon blan je znak da su vaš tip muškarci s kojima se ne treba šaliti, oni su umereni ali ozbiljni u svojim namerama.

Ako su rozei vaš izbor

Instinktivno vas privlače iskusni muškarci, oni koji znaju za kompromis, koji vole da su glavni u društvu i uglavnom ih svi vole.

Merlo poručuje da vas privlače ozbiljni muškarci, zreli, koji umeju da razmišljaju.

– Za kaberne važi uglavnom isto kao i za merlo, samo ih treba još malo ukrotiti.

Prokupac, još jedna autohtona sorta, upečatljiva, moćna, kao balkanski muškarac – odlična, ako se lepo tretira.

Širaz, slično prokupcu, „ide” uz muškarce koji žele više da vas impresioniraju. Ipak, možete se osloniti na njih.

Slatka i pojačana vina zahtevaju ozbiljnu atmosferu, a tu se najbolje uklapaju pravi muškarci, oni koji će vas izvesti na finu večeru, ali bez namere da vas zadive.

Organska vina usmeravaju vaše interesovanje ka hipsterima, vegeterijancima ili, pak, avanturistima.

– Ako volite vina s ukusima (i slične izmišljotine), za vas su muškarci koji još nisu sigurni u to ko su, pa ih svaki dan drma kriza identiteta.

Eto, to su neka moja saznanja na ovu nezahvalnu temu. A volela bih da čujem i vaša. Naravno, uvek možemo da promenimo vino koje volimo ili tip muškarca o kojem maštamo. A ono što i vino i muškarce u mojoj glavi najčvršće povezuje jeste uverenje da ako imaju potencijal – i jedno i drugo se isplati čekati da sazre!

Pogledati i: https://ovinu.info/zasto-su-zene-kao-vino/

Preuzeto sa: http://www.vino.rs/;  Objavljeno: 30.04.2015. by Jelena Vojnović