Prirodni spojevi u grožđu smanjuju upale u mozgu

grožđe vino

Prirodni spojevi u grožđu. Ljekovi za depresiju obično ne funkcionišu i čak izazivaju štetne efekte. Na taj način, naučnici nastavljaju potragu za prirodnim i efikasnim tretmanima za depresiju. Nova studija otkrila da grožđe sadrži prirodna jedinjenja koja mogu pomoći u smanjenju zapaljenja u mozgu i ublažavanju simptoma depresije.

Prirodni spojevi

Istraživanje je sprovela grupa naučnika sa Icahn School of Medicine at Mount Sinai (medicinske škole Icahn na Mount Sinai) koja je procjenila potencijal jedinjenja koja se nalaze u grožđu kao terapeutski agensi za liječenje depresije.

U istraživanju su koristili smješu soka grožđa sorte Concord, ekstrakt sjemena grožđa i trans-resveratrol pod nazivom “bioaktivna dijetalna priprema polifenola” (bioactive dietary polyphenol preparation-BDPP). Ocjenili su efekat dva fitohemijska derivata iz metabolizma BDPP zvana dihydrocaffeic kiselina (dihydrocaffeic acid-DHCA) i malvidin-3’-O-glucoside (Mal-guc). BDPP je primjenjen na hroničnu grupu miševa pod stresom.

Naučnici su otkrili da jedinjenja dobijena iz grožđa povećavaju otpornost miševa na depresiju izazvanu stresom, pošto BDPP reguliše plastičnost sinapsi mozga i upale. DHCA je oslabio interleukin 6 (IL-6), koji je pro-inflamatorna supstanca proizvedena od T ćelija (T ćelije ili T limfociti su tip limfocita (podtipa bijelih krvnih zrnaca) koji imaju centralnu ulogu u ćelijskom imunitetu) i makrofaga kako bi podstakla imunološki odgovor. R

Preuzmite PDF ovdje

Izvor: https://thedailycoin.org/. Orginal: Natural compounds in grapes found to decrease. inflammation in the brain, ease depression symptoms. 
Objavljeno, august 5, 2018 · by natural news. Prevod: Dragutin Mijatović