Šta trebate znati o tajni – diznijeva familija vina

vinska kultura

Diznijeva familija vina. Postoji jedan aspekt Disney-evih stvari koje posetioci obično previde. Postoje epikurejske radosti po svim parkovima – ako ih znate pronaći. Epcot je pun velikih doživljaja blagovanja poput Monsieur Paul, koji u novoj kuhinji poslužuje i opsežnu listu francuskih vina. Postoji čak i restoran za Grand Floridian, Victoria & Albert's, koji služi degustacijski meni sa devet kurseva za uparivanje hrane i vina. Restoran je toliko ekskluzivan da je za rezervaciju potrebno šest mjeseci ili više. I dok neki Disney odmaraši traže ukusnu hranu i vino, postoji tajni meni da čak i najiskrenijim ljubiteljima vina možda nedostaje.

Diznijeva familija vina (The Disney Family of Wines) dostupna je u cjelosti samo na degustacijskoj terasi Al Fresco (Al Fresco Tasting Terrace). To je u malom dnevnom boravku u Disney-evom kalifornijskom parku avantura. Ta vinska karta slavi Disney-a na drugačiji način. Svaka od kalifornijskih vinarija na listi je u vlasništvu nekoga ko je upečatljiv u Disney-evoj istoriji kinematografije, koji se smatra dijelom “Disney porodice”. Evo liste, sa predlozima za uparivanje – uparivanjem filmova, naravno.

Naslov originala: What You Need to Know About the Secret Disney Family of Wines. Izvor: https://vinepair.com/, Objavljeno: 10.06.2020. by Julie Tremaine. Ilustracija: Josh Lees. Prevod: Dragutin Mijatović