Tajna pronalaženja velikog vina

region sorta vino

Tajna velikog vina. Nije bitno da li vozimo autobus ili Porsche, svi želimo dobre ponude vrhunskih vina. Jedini problem sa ovom jednostavnom željom je da je vino ograničen resurs i da se stalno mijenja, tako da je lako zaglaviti u lavirintu kupovine vina i razočarati se. Dakle, pitanje je: Kako se brzo prilagoditi tržištu vina koje se stalno mijenja?  

Svako (i *definitivno * i ja?) znam za Napa Cabernet, Burgundski Pinot Noir i Toskanski Brunello di Montalcino. Naravno, jer su vina ovih sorti jedna od najskupljih vina na svijetu. Ali, ako tražite nevjerovatne vinske vrijednosti, nemorate ih uvijek tražiti na već poznatim stazama. Ono što je iznenađujuće je da smo danas dobro povezani svim vezama, a još uvijek postoje stotine regija koje prave izvanredna vina o kojima ljudi još uvijek ne govore. Uzmimo na primjer, Vinos de Madrid. Ovo je mali, vinogradarski kraj na povišenim padinama u centralnoj Španiji koji tiho proizvodi neke od najnevjerovatnijih Cabernet mješavina, Syrah, i Garnacha na ovoj planeti (posebno Garnacha!). Ipak, ovaj region nema mnogo novina jer se ne fokusira na sam marketing. U čemu je tajna velikog vina?

Naslov orginala: The Secret to Finding Great (Value) Wine;  Izvor: https://winefolly.com/; Slike: www.google.com;  Objavljeno: 11.09.2017. by Madeline Puckette;  Prevod: Dragutin Mijatović;  Ključne riječi: region, sorta, vino