Geobiologija primijenjena na vinovu lozu

biodinamičko nauka podrum vinograd

Geobiologija primijenjena na vinovu lozu. Pseudo nauka ili nauka? Nepriznata ili osuđena, geobiologija zanima vinogradare radi biodinamike, za rješavanje određenih problema u vinogradu i podrumu.

Geobiologija primijenjena na vinovu lozu

Tokom 1950-ih, izvjesni dr. Hartmann je razvio teoriju da će mreža strujanja, koju je opisao kao telurska, pokriti cijelu površinu zemaljske kugle i imati uticaja na ljude. Ovaj koncept je osnova geobiologije. Geobiolog Laurent Massini definiše je po etimologiji: „geo znači zemlja, a biologija znači proučavanje živih bića. Proučava uticaj zemaljskog zračenja na živa bića (biljke, ljude, životinje, mikroorganizme). Geobilogija je takođe zainteresovana za zagađenja koje stvaraju ljudi, putem novih tehnologija koje generišu elektromagnetne talase”.

Laurent Massini je prije svega školovani mikrobiolog. Učestvovao je u istraživačkim programima o mikrobiologiji vina, vršio analize i stručne procjene higijene velikog broja vinarija u dolini Rone. Uz biografiju iskusnog naučnika, uranjanje u pećine zemlje nagovještava kartezijansku (dekartovu) prezentaciju, a ne vjerovanja. Vjerovanja, jer jedini jasno vidljivi dijelovi geobiologije su “zasađeno” kamenje. Kao i megaliti, čak i ako su male veličine. Instalirani prema pametnom proračunu koji uključuje povezivanje, mreže, čvorove, elektromagnetna polja i zvjezdanu tačku, omogućit će korekciju geobioloških i energetskih poremećaja.

Geobiologija primijenjena na vinovu lozu

Ovi poremećaji mogu biti vidljivi u vinogradu i u podrumu. Eric Plumet, sa imanja La Cabote à Mondragon, objašnjava: “Naročito u jednom vinogradu nismo se osjećali ugodno i, obrnuto, u drugim nam je bilo dobro i oni su izgledali bolje”. Laurent je istakao ova mjesta i objasnio kako to popraviti. Bili smo impresionirani njegovom koncentracijom i potrošnjom energije. Postavio je tri uspravna kamena. Od tada osjećamo bolju cirkulaciju energije, sve je tečnije, negativne stvari su se promijenile.

Geobilogoija u podrumu?

Slično kao u podrumu, gdje su bačve stajale, ili nisu završile pretvaranje šećera u alkohol. “Ove godine su sve fermentacije dobro završile. Je li ovo povoljna godina? Ne znam, ali od 1986. tank je sistematski sa problemom, ne ove godine! “. Vinar prepoznaje biodinamiku. „Dodirnimo nešto što ne znamo. To ne treba shvatiti olako. Osjećam da se dešavaju stvari koje se ne mogu objasniti.”

Za Laurent Masini-ja, „svi ovi fenomeni su uznemirujući. Imamo osjetljivost na te stvari, osjećamo to, imamo alate štapa i klatna, produžetak tijela koji služi za pojačavanje… Ove nevidljive pojave uznemiravaju žive. Ali oni su vidljivi na drveću koje se uvija, stablima koja su se raspala na dva dijela. Geobiolog priznaje da je to manje vidljivo na vinovoj lozi. Međutim, vinogradari koji se bave biodinamikom su dobri posmatrači prirode, vide i osjećaju smetnje.

U podrumu mikrobiolog se pita zašto ovaj rezervoar ima problema, a ne drugi. “Provjeravamo higijenu i ako nema rješenja, okrećemo se geobiologiji i shvatimo da postoji podzemni vodotok”. Ugradnja izdignutog kamenja (geopunktura) se vrši na raskrsnici Hartmannove i Curry mreže koja se zove zvjezdana tačka. Njihova orijentacija, u zavisnosti od magnetnog polja i telurskih sila, neutralisaće efekte i njihovu štetnost.

Dakle, nauka ili “nazovi nauka”? Poput biodinamike, radiestezije, iscjelitelja i rezača vatre, stoga bi bilo dovoljno prihvatiti ovu nevidljivu stvarnost koja donosi vrlo opipljive rezultate.

Naslov orginala: La géobiologie appliquée à la vigne. Izvor: https://www.terredevins.com/. Slike: ©MP Delpeuch. Objavljeno: 18.04.2022. by Marie-Pierre Delpeuch. Prevod: Dragutin Mijatović

POGLEDATI I: https://ovinu.info/gdje-ne-biste-trebali-gajati-lozu/

Dobro je znati-ako niste znali? Ekstra suvi (extra dry) šampanjac je slađi od brut (suvog) šampanjca? Zato što je ekstra suvi šampanjac nastao prije brut šampanjca.