koje vino pijete

Koje vino pijete kada ste pod stresom?

antiokisdanti stres vino

Koje vino pijete? Useljavam se u novi stan. Dok se zabavljam postavljajući stvari na pravo mjesto i istražujući novi teren, pomalo sam pod stresom. Problem sa isporukom izazvao je mnogo ljutnje i stresa. Pitanje koje vino piti kada ste pod stresom.

koje vino pijete
Nadam se da će me vino smiriti

Koje vino pijete – Crveno vino ima prednosti

Vinarija Potomac Point ističe „vino je piće na koje se vjekovima oslanjalo za lagano uživanje, užitak i opuštanje. To je zato što vino kao alkohol ima mnogo sedativnih svojstava koja opuštaju vaš um i tijelo. Istraživanja su pokazala da pijenje može smanjiti stres jer ima tako prirodno smirujući učinak na tijelo.” 

Sajt Eating Well podupire gornju argumentaciju naglašavajući da resveratrol, jedinjenje koje se nalazi u pokožici i sjemenkama grožđa i bobičastog voća, zaista olakšava reakciju tijela na stres. Potomac Point Winery dodaje da resveratrol aktivira PARP-1, protein koji smanjuje stres i pomaže u popravljanju oštećenih ćelija i gena u cijelom tijelu.

Kada pogledate temu resveratrol i stres, naći ćete stotine članaka!

Koja vina birate kada ste pod stresom?

Pored gore rečenog. Što se mene tiče. Jedna od mojih omiljenih stvari za smanjenja stresa je da se ispružim na terasi popodne uz odličnu knjigu, odličan sir i hljeb i odličan Rosé. Ovo iskustvo je tako luksuzno osvježavajuće i opuštajuće. Rosé jedva da ima resveratrola? U redu, ali to mi odgovara. Birajte i vi.

Još jedno iskustvo bez resveratrola koje djeluje/pomaže je bilo što pjenušavo – pjenušavo vino, Champagne, Cava, Prosecco. Čarolija kada se ti prekrasni mjehurići popnu uz vašu čašu je božanska. Imati bilo šta pjenušavo sa voćem, sirom i krekerima savršeno je kada ste pod stresom.

Naslov orginala: What Wine Do You Drink When You’re Stressed? Izvor: https://bettyswinemusings.com/. Tekst: Betty Kaufman. Objavljeno: 19.07.2023. Prevod i obrada: Dragutin Mijatović. Ključne riječi: vino, stres

Preporuka za pročitatihttps://ovinu.info/resveratrol-antioksidans-zdravstvene-prednosti-crvenog-vina/

Život: “Fortes fortuna adiuvat.” Sreća pomaže hrabrima.  Terencije