Najbolja vina proizvedena u manastirima 5

vino vinska kultura

Najbolja vina proizvedena u manastirima 5. Kao jedini glavni grad sa sopstvenim vinogradarstvom, Beč može polagati pravo na jednu od najčuvenijih i najnapornijih vinskih istorija na svijetu (via Discover Nemačke, Švajcarske i Austrije). Ključ za održavanje tako raznolikog vinogradarstva je dugogodišnja osposobljenost svih Bečana da prodaju vina vlastite proizvodnje (via ad vineas).

Najbolja vina proizvedena u manastirima 5
Novama/Shutterstock

Gostionice Heuriger, objekti u kojima se prodaju ova vina, postali su izuzetno popularni u bečkoj kulturi i ekonomski ih podržava oko 230 bečkih uzgajivača grožđa.

Jedan od takvih uzgajivača grožđa je manastir Stift Klosterneuburg, opatija i najstarija austrijska vinarija koja se nalazi sjeverno od glavnog grada. Stift Klosterneuburg uzgaja grožđe u vinogradima na četiri različita lokaliteta. Obraćajući posebnu pažnju na zdravlje tla i biodiverzitet (via Stift Klosterneuburg). Takva pažnja se može postići samo korištenjem ljudskog rada gdje god je to moguće i uključivanjem dugotrajnih procesa kao što je đubrenje vinograda. Ovaj praktični pristup ima koristi od opatijskog vina Pinot Noir Reserve. Odvažnog i istaknutog crvenog vina koje je prethodno dobilo 93 boda od strane Falstaff Red Wine Guide (via Stift Klosterneuburg).

Najbolja vina proizvedena u manastirima 5
https://www.wienerwald.info/ausflug/a-stift-klosterneuburg-1

Naslov orginala: The Best Wines Made In Monasteries: Pinot Noir Reserve – Stift Klosterneuburg, Austria 5 (Najbolja vina proizvedena u manastirima: Pinot Noir Reserve –Stift Klosterneuburg, Austrija). Izvorhttps://www.mashed.com/Objavljeno: 02.06.2022. by Jacob Smith. Prevod: Dragutin Mijatović

POGLEDATI I: https://ovinu.info/najbolja-vina-proizvedena-u-manastirima-4/

Dobro je znati-ako niste znali? 9. Koja crna sorta grožđa iz vinogorja Cote de Nuits i Cote de Beaune daje fina Bourgogne vina? To je crna sorta Pinot Noir. Bijela sorta grožđa ovih regiona je čuvena sorta Chardonnay.