Najbolja vina proizvedena u manastirima 4

vino vinska kultura

Najbolja vina proizvedena u manastirima 4. Manastir: Abbaye de Lérins. Vino: Saint Salonius. Kako prenosi France Today, iako su manastiri imali važan uticaj na proizvodnju vina u Francuskoj, ostao je samo mali broj manastira za proizvodnju vina. Najistaknutiji od njih je nesumnjivo Abbaye de Lérins, utvrđeni cistercitski samostan koji se nalazi na Île Saint-Honorat.

Najbolja vina proizvedena u manastirima 4
Lenush/Shutterstock

Ovdje oko 20 monaha proizvodi jedno od najboljih crvenih vina u Francuskoj proizvedenog u potpunosti od globalno popularnog grožđa sorte Pinot Noir.

Najbolja vina proizvedena u manastirima 4. Saint Salonius, certifikovano je omamljujuće vino koje pobjeđuje dva vrlo cijenjena vina Pinot Noir iz regiona Burgundy tokom slijepe degustacije (Decanter). Možda bi ovo trebalo biti malo iznenađenje. Ali o vodećem vinu Abbaye de Lérins se toliko dobro misli da je posluženo na brojnim događajima visokog profila, posebno na Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu i na samitu G20 (Abbaye de Lérins). Oni koji imaju sreće da nabave bocu mogu očekivati da će biti zadivljeni izuzetnim osjećajem vina u ustima. To su istaknute note degustacije crvenog voća (Abbaye de Lérins).

Naslov orginala: The Best Wines Made In Monasteries: Saint Salonius – Abbaye de Lérins, France (Najbolja vina proizvedena u manastirima: Saint Salonius – Abbaye de Lérins, Francuska). Izvor: https://www.mashed.com/. Objavljeno: 02.06.2022. by Jacob Smith. Prevod: Dragutin Mijatović

POGLEDATI I: https://ovinu.info/monastero-suore-cistercensi-najbolja-vina-manastira-3/ 

Dobro je znati-ako niste znali? Ispit za Masters of Wine je težak. Za ulazak u program -pitanje „Razgovar o trenutnoj ulozi i potencijalnoj budućoj upotrebi hibrida u vinogradarstvu“ je naprimjer samo jedno od početnih pitanja za “procjenu”. Kada kandidat prođe u drugu fazu, težina pitanja postaje suluda. Ali svake godine određeni broj briljantnih ljudi zaista prođe. Danas u vinskoj industriji radi 418 majstora vina u 30 zemalja. Institut majstora vina (Masters of Wine) osnovan je u Engleskoj prije skoro 70 godina (https://winespeed.com).