Najbolja vina proizvedena u manastirima 6

Najbolja vina proizvedena u manastirima 6

vino vinska kultura

Najbolja vina proizvedena u manastirima 6. Uprkos izazovima koje predstavljaju klimatske promjene, i ukorijenjenoj nedovoljnoj zastupljenosti, kalifornijsko vino trenutno napreduje. Kako je izvijestio The New York Times, vinari su postali sve sposobniji da izraze svoju kreativnost i posljedično su proizveli zaista senzacionalne berbe. Čini se da ovaj pionirski pristup pogađa sve vinare u ovom području, uključujući monahe trapiste iz New Clairvaux-a.

Najbolja vina proizvedena u manastirima 6

EWY Media/Shutterstock

Na dva odvojena vinograda od 6 hektara monasi uzgajaju desetak različitih sorti grožđa (prema New Clairvaux Vineyard). Među njima ćete pronaći poznati Tempranillo, ali i dvije grčke sorte: Assyrtiko i Moschofilero. Ove sorte grožđa su novo iskustvo za glavnog vinara Aiméea Sunseri , što ne iznenađuje činjenica kada nijedna sorta nikada ranije nije uzgajana u SAD-u (prema Vine Pair).

Najbolja vina proizvedena u manastirima 6.

Najbolja vina proizvedena u manastirima 6

Briga o vinogradima ne samo da ekonomski podržava monahe, već i pomaže u njihovom ličnom razvoju, kako je rekao brat Rafael NPR-u. „Jedna stvar koja mi je od izuzetne pomoći jeste upoznavanje sebe kroz rezidbu vinove loze“, objasnio je Rafael. “Ono što radite sa vinovom lozom je da stalno uklanjate ono što je suvišno. Uklanjate suvišne grozdove, uklanjate višak listova i lastara. Zbog čega? … Tako je i sa mnom u mom unutrašnjem životu, uklonite ono što je suvišno.” Rezultat njihovog rada je impresivan. Moschofilero 2020. nagrađen je sa 95 bodova na Međunarodnom vinskom takmičenju u New Yorku i poznat je po notama okusa citrusa i izuzetno jasnom mirisu grožđa (prema New Clairvaux Vineyarda).

Naslov orginala : The Best Wines Made In Monasteries: Moschofilero – The Abbey of New Clairvaux, United States ( Najbolja vina proizvedena u manastirima: Moschofilero – opatija New Clairvaux, Sjedinjene Američke Države:). Izvor : https://www.mashed.com/ . Objavljeno : 02.06.2022. by Jacob Smith. Prevod : Dragutin Mijatović

POGLEDATI I: https://ovinu.info/najbolja-vina-proizvedena-u-manastirima-5/

Dobro je znati-ako niste znali? 22. Koji od vinogradarskih rejona u svijetu je po površini toliko velik da sam rejon zauzima četvrto mjesto među zemljama proizvođačima vina: Bordeaux, Rioja ili Kalifornija? To je Kalifornija. Četvrta najveća zemlja proizvođač vina u svijetu su SAD. Ali pošto 90% američkih vina dolazi iz Kalifornije, Kalifornija kao region je tako četvrti najveći proizvođač vina u svijetu. Naravno iza Španije, Italije i Francuske.