Nova paleta vina

enološka sredstva vinarstvo vino vinska kultura

Nova vina. Australijska vinarija Fourth Wave lansirala je paletu vina na “biljnoj osnovi” pod nazivom Hello! namijenjenih milenijumskim veganima i vegetarijancima.

Nova vina

Želeći iskoristiti rastući wellness trend i sve veći broj ljudi koji usvajaju ishranu na biljnoj bazi, vinarija Fourth Wave razvila je niz VF-very friendly (‘vrlo prijateljskih’) vina kako bi privukla zdravlja-svjesne potrošače. Bez sredstava za fino filtriranje na bazi životinjskog porijekla, kao što su kazein i riblji želatin, asortiman uključuje Pinot Noir, Pinot Grigio, Shiraz i rosé, a može se pohvaliti i modernim etiketama pastelnih boja koje je dizajnirao Denomination. Sva četiri vina imaju RRP od 13,99 australijski dolara.

“Važno je da naš sektor reagira na biljne pokrete na moderan, zabavan način, baš kao i drugi sektori. Zdravo! je potrošačko vino koje je vegansko. Želimo da svi osjećaju ljubav “, rekao je Nicholas Crampton, suvlasnik vinarije Fourth Wave. “Zdravo! željela je prigrliti sve ljubitelje vina bez otuđivanja vegana i vegetarijanaca, tako da su poruke na prednjoj i leđnoj etiketi prijateljske i jasne “, rekla je Rowena Curlewis, izvršna direktorica specijalista za brendiranje pića Denomination. “Morali smo imati na umu da ljudima koji ne poznaju procese proizvodnje vina ukazati da puno vina nije vegansko”, dodala je. Asortiman se lansira u Australiji i na Novom Zelandu, s ciljem širenja brenda na Evropu i Veliku Britaniju sljedeće godine.

Vrijedi pokušati probati i ovo: https://ovinu.info/poznata-vina/

Nova vina. Novi set vina na biljnoj osnovi namijenjen millennial veganima. Naslov orginala: New ‘Plant-Based’ Wine Range Targets Millennial Vegans. Izvor: https://www.thedrinksbusiness.com/ Objavljeno: 18.09.2020. by Lucy Shaw. Prevod: Dragutin Mijatović