Vegan vina

vinarstvo vino vinska kultura

Vegan vina. Veganska hrana je specifična hrana. Veganizam je način života gdje se osoba uzdržava od životinjskih proizvoda koliko je to moguće i praktično izvodljivo.To je i međusobno povezana filozofija koja odbacuje stav da životinje mogu biti u vlasništvu. Vegan se uzdržava od svih životinjskih proizvoda kao što su meso, riba, živina, mliječni proizvodi i jaja. Kao i proizvodi od meda i voska i razni aditivi životinjskog porijekla. Riječ vegan formirao je Donald Watson 1944. godine u Leicesteru, u Engleskoj.

Vegan vina

Vegani se takođe uzdržavaju od upotrebe drugih proizvoda, pored hrane životinjskog porijekla, kao što su kožna odjeća, krzneni proizvodi, vunena odjeća i jastučnice. Proizvode dobijene eksperimentima na životinjama takođe ne prihvata većina vegana koliko je to moguće. Slično tome, postoji i vegan koji se odriče prihvatanja posla i usluga i zanimanja u kojima se koriste životinje, na primjer, posjete zoološkim vrtovima, cirkusima koji koriste životinje, rodeo i borba sa bikovima.

Vino. Da li ste znali da vino ponekad sadrži tragove životinjskih proizvoda? Ne govorimo o životinjama koja bi se mogla uhvatiti u vinariji; već o onome što se dešava u procesu proizvodnje. Ako ste vegan/veganka ili vegetarijanac/vegetarijanka, ovo može biti problem za vas, ali na sreću vinari prilagođavaju svoje tehnike kako bi izašli u susret svim potrošačima.

Vaganska vina: Preuzmite PDF Ovdje

Pogledati i: https://ovinu.info/vegetarijanci-i-vegani/

Naslov orginala: Your Guide To Vegan Wines. Izvor: https://www.wineselectors.com.au/; Obrada šeme: Dijana Pantić; Prevod: Dragutin Mijatović