Najbolja vina proizvedena u manastirima -11

Najbolja vina proizvedena u manastirima-11

region vino vinogradarstvo

Najbolja vina proizvedena u manastirima-11. Nakon perioda dugotrajnih napora i ulaganja, izraelski vinski sektor doživio je nešto što liči na revoluciju. I količina i kvalitet vina proizvedenog u zemlji dramatično su porasli, što je tipično za šest zlatnih medalja dodijeljenih izraelskim vinima na Decanter World Wine Awards 2020 (izvor: Wines Israel).

Najbolja vina proizvedena u manastirima -11
Vladislav Gornykh/Shutterstock

Pod vodstvom palestinskog vinara Adam Kasis manastir Latrun Trapist je ažurirao svoj proces proizvodnje vina, proizvodeći 200.000 boca godišnje (izvor: The Jerusalem Post). Kroz ovaj proces, Latrun je doprinio rastućem uzbuđenju oko izraelskih vina postavši jedna od rijetkih izraelskih vinarija koja uzgaja sortu grožđa Gewurztraminer.

Najbolja vina proizvedena u manastirima -11

Poznato je da ova sorta grožđa, koja potiče iz regiona Alsace. Sorta daje izuzetno oštra vina, sa veoma izraženim voćnim udarom na jeziku. Kako se ove karakteristike razvijaju kada se grožđe uzgaja u Izraelu, ostaje da se u potpunosti vidi. Sve dosadašnje berbe grožđa sorte Gewurztraminer, kao i berbe drugih varijeteta grožđa, ukazuju na obećavajuću vinogradarsku budućnost za manastir Latrun.

Naslov orginala: The Best Wines Made in Monasteries – 11. Latrun monastery, Israel (Najbolja vina proizvedena u manastirima-11: Latrum manastir, Izrael. Izvor: https://www.mashed.com/. Teks: Jacob Smitha. Objavljeno: 02.06.2022. Prevod: Dragutin Mijatović

POGLEDATIhttps://ovinu.info/najbolja-vina-proizvedena-u-manastirima-10/    

Lijepi citati o lozi i vinu: “Veliko vino zahtijeva od ludog čovjeka da uzgaja lozu, od mudrog čovjeka da ga čuva. Od lucidnog pjesnika da ga proizvede i od ljubitelja vina da ga pije.” Salvador Dalí