Tajna dugog života

Tajna dugog života

vino zdravlje

Tajna dugog života. Crveno vino je odavno vezano za brojne benefite zdravog srca, čak se tvrdi da može pomoći da produži životni vijek. Edith “ Edie ” Ceccarelli, je sada najstarija žena u Sjedinjenim Državama, da li je ona tajna dugovječnosti.

Tajna dugog života

Ceccarelli, koja ima skoro 115 godina, živi na sjeveru kalifornijskog grada od oko 5.000 stanovnika. Tajna življenja toliko je duga? “ Uzmite pola čaše crvenog vina za večeru, i pazite na svoj sopstveni posao”, kaže ona, u članku lokalnih novosti od 4. januara.

Nekada druga najstarija osoba u Sjedinjenim Državama, Ceccarelli postaje najstariji američki stanovnik u utorak (10.02.2023). Prethodni naslov držala je Bessie Hendricks sa 115. Ceccarelli je rođena 5. februara 1908. godine i trenutno je četvrta najstarija osoba na svijetu. Ona je samo malo mlađi nego Fusa Tatsumi iz Japana (115), Maria Branyas Morera iz Španije (115) i Lucille Randon iz Francuske (118).

Tajna dugog života
113 rođendan, izvor: https://www.pressdemocrat.com/

Osim što pijucka crveno vino, kloni se života bez stresa, Ceccarelli takođe uživa u nošenju ružičaste boje, plesu i laganim šetnjama. U domu za stare, provela je svoja prethodna dva rođendana sjedeći ispred zgrade, noseći tiaru i gledajući parade koje su organizovane za tu priliku.

Tražite način da krenete Ceccarelli-jevim stopama i da uživate u kvalitetnom vinu uz večeru? Uzmite novu bocu crvenog vina, jednu od najboljih vina 2022. i nazdravite.

Tajna dugog života
Cabernet Sauvignon, Podrum Panić

Izvor: https://vinepair.com/. Naslov orginala: The Secret to a Long Life, According to America’s Oldest Woman? Red Wine (Tajna dugog života, Najstarije žene Amerike? Crveno vino). Fotografija: Pixel-Shot – Stock.Adobe.Com. Objavljeno: 05.01.2023. by Nicolette Baker. Prevod: Dragutin Mijatović

Pogledati:

Zanimljivosti o lozi i vinu: Vino je poezija u boci (Robert Louis Stevenson)