Grožđe-šampanjac-šećer

grožđe koktel pjenušavo vino vinska kultura

Grožđe – šampanjac – šećer. Nepromišljeno, slatko, svečano i zabavno, koktel grožđe-šampanjac-šećer ukusna je poslastica za svaku priliku. Sa samo tri jednostavna sastojka, priprema je laka, cijena je niska i nestat će u trenu! Koktel je poznato i kao Drunken Grapes ili Boozy Grapes.

Grožđe-šampanjac-šećer

Bobice natopljene šampanjcem ukusan je zalogaj za sve, posebno za djevojke. Bobice su takođe zabavne i kao ukrasi za koktele. Dodajte dvije ili tri smrznute bobice kako biste ohladili koktel ili ih stavite na štapić (čačkalicu) od bambusa i dodajte u piće. Poslužite ih kao lagani desert. Prekrasno stoje u čaši za martini ili kupe čaši za šampanjac sa grančicom nane i kašikom šlaga. Možete koristiti jeftiniji šampanjac, ali možete koristiti i rum ili tekilu.

Kako pripremiti koktel grožđe-šampanjac-šećer

  • 1. Možete koristiti bilo koju sortu grožđa, zeleno grožđe, crveno grožđe itd., Ali bobice moraju biti BEZ SJEMENKI! Birajte veliko, lijepo grožđe krupnijih bobica.
  • 2. Operite grožđe i bobice odvojite od peteljčice.
  • 3. Potopite bobice u posudu sa šampanjcem osam sati ili preko noći. Prekrite bobice i sačuvajte u frižideru, ali možete ih ostaviti i na radnom stolu.
  • 4. Ocijedite bobice i ostavite ih da se malo osuše.
  • 5. Na kraju uvaljajte bobice u šećer i poslužite.
  • 6. Za smrznutu poslasticu ili za kockice leda u koktelima, zamrznite bobice na nekoliko sati.

Metoda zamrzavanja. Za zamrzavanje bobica slijedite upute u nastavku. Najvažnije, morate zamrznuti bobice u jednom sloju. U suprotnom će se smrznuti u jednu veliku grudvu! Bobice stavite na lim ili ravan tanjir (koji stane u vaš zamrzivač) i zamrznite. Kad se smrznu, možete ih prenijeti i sačuvati u posudi ili vrećici za zamrzavanje.

Uživajte i u ovim receptima: Favorite Fruit Salad, Blue Lagoon Jello Shots, Margarita Bars, Pan-Seared Catfish over Champagne Risotto with Champagne Pan Sauce, Margarita Cupcakes i Chocolate Covered Strawberry Shooters

Izvor:https://www.callmepmc.com/. Naslov orginala: Sugar Champagne Grapes. Objavljeno: by Paula. Prevod: Dragutin Mijatović

Pogledati i: https://ovinu.info/sangria-recept/ i https://ovinu.info/vanderpump-cocktail/