Prosecco se oženio

Prosecco se oženio!

koktel pjenušavo vino

Prosecco se oženio! Vjenčanje od ukusa. Prosecco. Oni su najomiljeniji i najraznovrsniji mehurići proizvedeni u Italiji, savršeni za piti sami ili koristiti kao dragoceni sastojak u miksologiji.

Savršen spoj između pjenušavog vina Prosecco i sicilijanske crvene narandže

Prosecco nije samo jedan od najpopularnijih izbora za aperitiv. To je i dragocjen element u sektoru miksologije, esencijalni sastojak koktela koji su postali prave ikone. Pomislite na Spritz, koji se sada izvozi i van nacionalnih granica kao simbol italijanskog stila života. Sada su mehurići vina Prosecco Doc kombinovani sa Igp Blood Orange sa Sicilije. Proizveden u Italiji u partnerstvu koje su potpisala dva konzorcija za zaštitu. Rezultat je novi koktel Mimosa Rossa – varijanta klasične Mimoze, rođene 1925. koktelu predstavljenom na prestižnom sajmu u sektoru zlatarstva.

https://onepartco.com/products/rossa-mimosa

“Saradnju sa PGI Arancia di Sicilia – komentiše Stefano Zanette, predsjednik Konzorcija Prosecco Doc. To je još jedan primjer kako italijanska izvrsnost može, udruživanjem, osvojiti nove tržišne prostore, noseći najbolji italijanski duh sve više kroz svijet. Naša zemlja je bogata dragocjenostima i njihov susret može iznjedriti izvanredne kombinacije. Ovaj koktel nudi zanimljivu demonstraciju toga”.
„Bilo je zadovoljstvo i čast spojiti naše voće sa proizvodom koji je ambasador italijanskog kvaliteta u svijetu kao što je Prosecco Doc. Sindikat nastao iz ličnog prijateljstva i želje da se brani autentičnost italijanskih proizvoda, ponekad nepravedno pogođen”, rekao je Gerardo Diana, predsjednik konzorcijuma PGI Blood Orange sa Sicilije.

Naslov orginala: Non solo Spritz: il Prosecco sposa l’Arancia Rossa di Sicilia per dare vita ad un nuovo cocktail (Ne samo Spritz: Prosecco se oženio sicilijanskom krvavom narandžom kako bi dao život novom koktelu). Izvor: https://winenews.it/it/. Objavljeno: 24.01.2023. by Winenews. Prevod: Dragutin Mijatović

Pogledati

Zanimljivosti o lozi i vinu:  Prosecco je odgovor, šta je bilo pitanje?